Bartın’da EYT’lileri etkileyen olay!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden Öner Yıldız’ın, babasının emekli olduğu ocakta 13 yıldır çalıştığı ve emekliliğine 1 yıl kaldığı öğrenildi.

Büyütmek için resme tıklayın

Evli ve iki kızı bulunan Yıldız, babası İsmail Yıldız’ın emekli olduğu TTK’ye ait maden ocağına 2009 yılında açılan sınavla girdi.

Daha önce özel ocaklarda da tecrübe edinen Yıldız, 13 yıldır Amasra Müessesesindeki işine severek gidip geldi.

Ağabeyi de maden işçisi olan Öner Yıldız, emekliliğine 1 yıl kala 14 Ekim’de maden ocağındaki patlamada hayatını kaybetti.

‘MADENDE ÇALIŞMAYI SEVERDİ’

Karabük’te yaşayan Baba İsmail Yıldız, oğlunun çok efendi ve namazında niyazında bir çocuk olduğunu söyledi.

Oğlunun 2009 yılında sınavı kazanarak maden ocağında işe girdiğini belirten Yıldız, “Oğlumla kazanın yaşandığı gün cuma namazından çıkınca görüştük. ‘Allah kabul etsin.’ dedim. ‘Ben işe gideceğim baba, eve geçiyorum.’ dedi. ‘Oğlum hadi hayırlı işler.’ dedim. Evlerimiz yakın” ifadelerini kullandı.

EMEKLİLİĞİNE BİR YIL KALMIŞTI

Öner Yıldız’ın maden işçisi ağabeyi Mehmet Yıldız ise kardeşinin bir yıl özel madende çalıştığını, daha sonra TTK’ye geçtiğini, emekliliğine de bir yıl kaldığını anlattı.

17 Eki 2022 - 11:16 Bartin- Yaşam

Muhabir  Cihan Kayalı

Son bir ayda memuralimlari.net sitesinde 2.199 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Alımları Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Alımları hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Alımları editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Alımları değil haberi geçen ajanstır.