Özüpak’tan EYT’lilere ABO çağrısı

Marmara Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Başkan Yardımcısı Alper Özüpak, sosyal medyadan yayınladığı mesajda, EYT’lileri ABO ve intibak için mücadele etmeye çağırdı.

Büyütmek için resme tıklayın

Alper Özüpak, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Emekli olan EYT’li dostlarımızı ABO (Aylık bağlanma oranları) ve intibak için mücadele etmeye davet ediyoruz. EYT mağduriyettir. ABO bizi daha çok mağdur eden 5510 sayılı kanunun kaldırılması oranların eski duruma getirilmesi ve intibak için mücadeleye devam ediyoruz. Emekli maaşları asgari ücretin üstünde olmalıdır. Bütün emeklilere 2000 TL iyileştirme zammı yapılmalıdır.”

ABO NASIL HESAPLANIR?

Aylık Bağlama Oranı ise, sigortalının toplam prim ödeme gün sayısının ilk 3600 günün her 360 günü için % 3,5, sonraki 5400 günün her 360 günü için % 2 ve daha sonraki her 360 gün için % 1,5 oranlarının toplamından oluşmaktadır.

5 MİLYON EYT’Lİ MAĞDUR

Atılan adımlarla Seneler içerisinde yapılan SGK yasası farklılıkları ile emeklilik yaşı yükseltildi. Buna bağlı olarak da öbür emeklilik koşullarını yerine getirmelerine karşın 5 milyon vatandaşa emekli olabilmeleri için yaş koşulu getirildi. Bu kişiler şimdi yaşlarının dolmasını bekliyorlar. Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların ortak olan sorunu, kendilerine işe giriş tarihinde vaat edilen emeklilik sisteminin daha sonradan değişmiş olması. 1999 yılı öncesinde işe giren vatandaşları etkileyen bu düzenlemede emekli olmak isteyen vatandaşların belli bir yaşa gelmeleri gerekiyor.

SOMUT ADIM ATILMADI

EYT'liler 2021'de EYT tertip etmesinin TBMM’de çıkmasını bekliyorlar. EYT tertip etmesinin yapılması gidişatında prim gün rakamı ve öteki koşulları yerine getiren ve yalnızca yaş koşulunu takılan kişiler emekli edilecekler. Bu biçimde emekli olmayı bekleyen toplam 5 milyon vatandaşın olduğu belirtiliyor. Şu anda EYT'liler için rastgele bir somut adım atılmış değil.

20 May 2021 - 01:07 - Yaşam

Muhabir  Cihan Kayalı

Son bir ayda memuralimlari.net sitesinde 2.199 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Alımları Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Alımları hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Alımları editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Alımları değil haberi geçen ajanstır.