Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na (KVKK) Uzman Yardımcıları alınacak!

Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından resmi gazetede açılan ilanda, farklı öğrenim gruplarında toplam 10 adet uzman yardımcısı alınacağı belirtildi. Yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı sınav uygulanacak ve 10 uzman yardımcısı pozisyonu için toplamda 200 aday sınavlara katılmaya hak kazanacak.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından açılan ilanda "Kişisel Verileri Koruma Kurumunda Genel İdare Hizmetleri Sınıfında açık bulunan 8. derece kadrolarda görev yapmak üzere; 10 adet Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcısı kadrosu için, 2020 ve 2021 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, 09/10/2021 tarihinde yazılı sınav yapılacaktır. Her grup için başvuruda bulunan adaylardan, KPSS puan sıralamasına göre en yüksek puandan başlamak üzere belirlenen boş kadro sayısının 20 katı kadar aday, yazılı sınava çağırılacaktır. Yapılan sıralama sonucunda son sıradaki aday ile eşit puana sahip diğer adaylar da yazılı sınava çağrılacaktır." açıklaması yapıldı.

İlanda belirtildiği üzere 3 farklı gruptan toplamda 10 uzman yardımcısı alınacak. Yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşacak sınavların ilk adımına girmeye, 200 aday hak kazanacak. Sözlü sınava girmeye hak kazanacak adaylar ise, yazılı sınavdan en az 70 almalı. Sözlü sınava ise 40 kişi çağrılacak.

Başvurular ne zaman?

Kişisel verileri Koruma uzman yardımcılığı ilanlarına başvurular 31 Ağustos 2021 ile 27 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılabilecek. 

Başvuru apabilemk için Kurumun internet sitesinden (www.kvkk.gov.tr) indirilerek doldurulacak Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Başvuru Formuna, aşağıda istenilen belgelerin eklenmesi suretiyle başvuru süresi içerisinde Kuruma şahsen veya posta yoluyla teslim edilerek yapılacaktır. Son başvuru tarihinde saat 18.00’dan sonra Kuruma intikal eden başvurular kabul edilmeyecek olup, postada meydana gelecek gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
Başvuruda aşağıdaki belgeler istenmektedir:
a) Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Başvuru Formu (Bilgisayar ortamında doldurulacak ve çıktısı alınarak imzalanacaktır).
b) KPSS sonuç belgesinin aslı veya fotokopisi ya da bilgisayar çıktısı,
c) Yabancı dil sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı,
ç) Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin aslı, noter, üniversite veya Kurumca onaylı örneği (Belgenin aslı ve fotokopisi ile şahsen müracaat edilmesi halinde bir örneği tasdik edilerek, aslı iade edilecektir), (Eğitimi yurt dışında tamamlamış olanların diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı örneği), (e-Devlet üzerinden alınmış "Yükseköğretim Mezun Belgesi" de geçerli kabul edilecektir),
d) Üç adet vesikalık fotoğraf,
e) Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası yazılı kimlik kartı / nüfus cüzdanı fotokopisi,

Yazılı Sınav konuları

Adaylara ilk olarak yazılı sınav uygulanacak, bu sınavın yüzde 50'lik kısmı her 3 grup için de ortak olacak ve toplam puanın yarısını oluşturacak.

- Genel Kültür (% 15),
- Genel Yetenek (%15),
- Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve diğer düzenlemeler, kişisel verilerin korunması ile ilgili uluslararası mevzuat ve uygulamalar (%20)

Bunun dışında yazılı sınavın ikinci bölümü ise gruplara yönelik olarak farklılık gösterecek ve adayların mesleki alan bilgisini test edecektir. Bu da toplam puanın diğer yarısını oluşturmaktadır.

Sözlü Sınav konuları

Adaylara uygulanacak olan sözlü sınav konuları da aşağıda verilmiştir. Adaylar toplamda 100 puan üzerinden değerlendirilecek olup, konulara göre puan dağılımı aşağıda verilmiştir.

- Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi, (50 puan)
- Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, (10 puan)
- Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,  (10 puan)
- Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,  (10 puan)
- Genel yetenek ve genel kültürü,  (10 puan)
- Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,  (10 puan)


# MEMUR ALIMI İLE İLİŞKİLİ:

21 Tem 2021 - 15:39 - Memur Alımı

Son bir ayda memuralimlari.net sitesinde 94.641 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Alımları Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Alımları hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Memur Alımları editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Alımları değil haberi geçen ajanstır.




Anket Tam Kapanmadan Sonra Okullar Açılmalı Mı?