Gazeteci Zafer Şahin’den EYT açıklaması!

Hükümete yakın gazeteci Zafer Şahin CNN Türk canlı yayınında EYT'lilerle ilgili tartışma yaratacak yorumlarda bulundu.

Emeklilere zam konusunun tartışıldığı programda konuşan hükümete yakın gazetecilerden Zafer Şahin, Avrupa'da emeklilerin durumunun sanıldığı kadar iyi olmadığını savundu.

Emeklilerin düşük maaş almalarının nedeni olarak geçmişte insanların genç yaşta emekli edilmesini gösteren Şahin, EYT'nin de sistem yürümediği için ortaya çıktığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Emeklilerin durumu öyle Avrupa'da şurada burada bize anlatıldığı gibi değil. Türkiye'de herşey çok iyidir güllük gülistanlıktır falan demiyoruz, herkes rahat olsun. Bu ülkede 12-13 milyon emekli varsa bu insanların 38 yaşında 43 yaşında emekli edilmesi bu sorunun başlangıcıdır. Bugün 90'larda yapılan hatanın bedelini hem bu emekliler ödüyor hem de çalışanlar ödüyor. Hata 30 sene önce yapıldı ama onun sisteme yansıması böyle oluyor. Maalesef EYT diye bir meselemiz ortaya çıktı. Sistem yürümeyecek bugünleri görüyorlar ve EYT ortaya çıkıyor. O çalışanların suçu mu? Biz de EYT'liyiz mesela."

24 Ara 2021 - 14:59 - Yaşam

Muhabir  Cihan Kayalı

Son bir ayda memuralimlari.net sitesinde 2.191 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Alımları Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Alımları hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Alımları editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Alımları değil haberi geçen ajanstır.