Cahit Özkan, “EYT 2022’de gündeme gelecek”

AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, canlı yayında EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri aktardı.

Büyütmek için resme tıklayın

AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, TGRT'de Cem Küçük'ün konuğu oldu.

Özkan, canlı yayında EYT'liler ile ilgili önemli açıklamalara imza attı.

Özkan şunları kaydetti:

"Şunun altını çizmek lazım. Bizim çok çalışmamız lazım. Ortadoğu ülkelerini örnek almak olmaz.  Cumhurbaşkanımız da bugüne kadar hiç bir zaman zahiri kurtarmak için popülist söylemler içerisinde bir duruşu olmadı. 2001 yılında yürürlüğe girmiş olan emeklilikle ilgili düzenlememiz henüz hayata geçmedi. Çünkü kademeli bir geçiş ön görülüyordu. Bir taraftan emekliliklerimiz alman emeklileri gibi yaşasın diğer yandan erken emekli olsun dersek bunun dünyada istatislik olarak hiç bir karşılığı yok. Hiç bir ülke bunu başaramaz.

Şimdi emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yaş kısmının dışında farklı düzenlemezler de var. Burada EYT dediğimiz zaman sadece yaş kısmı gündeme gelmiyor. Bunun dışında emeklilik sürecini doldurmuş ancak çalışamaya devam eden vatandaşlarımızın ödediği prim karşılığında maaşlarında artışı sağlayacak bir sistem ne olabilir? bununla ilgili Akbaşoğlu'nun yapmış olduğu çalışmalar olacak. Yani yaştan bir taviz vermeden emeklilikte gün sürelerini doldurdular akabinde çalışmaya devam ettiler ve prim ödemeye de devam ettiler onlar emekli oldukları zaman ödedikleri ekstra primden pay alabilecekleri düzenlemeler ile ilgili çalışılıyor.

İlk çalışma hayatlarına girdiklerinde staj çalışmaları gün sayılarına eklenmemişse oradan bir borçlanma olabilir mi? bunlarla ilgili çalışma var. Eğer yasal imkanlar borçlanmayı tamamlamıyorsa EYT kapsamında bu çalışmalar yapılır mı yapılamaz mı? Bunların etki analizleri değerlendiriliyor.

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Yeni yıldan sonra gündeme EYT konusu gelecek. "

27 Ara 2021 - 10:34 - Yaşam

Muhabir  Cihan Kayalı

Son bir ayda memuralimlari.net sitesinde 2.191 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Alımları Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Alımları hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Alımları editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Alımları değil haberi geçen ajanstır.